Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Vljudno Vas vabim, da se mi pridružite na planinskem pohodu na Olševo, ki bo v nedeljo, 17. 10. 2021. Odhod bo izpred 2. osnovne šole Slovenska Bistrica ob 7.00 uri.

Dostop:

Zapeljemo se v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Logarski dolini. V vasi Solčava zapustimo glavno cesto proti Logarski dolini in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Podolševe, prelaza Spodnje Sleme in Črne na Koroškem. V Podolševi zavijemo desno proti Črni na Koroškem. Cesta nas vodi do prelaza Spodnje Sleme. S prelaza ji sledimo v smeri Črne na Koroškem do oznak za Olševo, ki nas usmerijo desno na makadamsko cesto. Pri planinskih smernih tablah za Olševo in Planinski dom Kumer parkiramo.

Pohod:

Hodili bomo po kolovozu, po gozdu, travnatih pobočjih in grebenu. Pot velja za lahko, planinsko in markirano

Povezava do zemljevida:

http://www.hribi.net/zemljevid_poti.asp?id=673

Hoja: cca. skupaj 5 ur  Prevoz: osebni avtomobili   Malica: iz nahrbtnika (veliko tekočine, ker na poti ni planinske postojanke)

Potrebna oprema: pohodni čevlji, nepremočljiva in topla oblačila – več plasti, rokavice in trak za ušesa, dnevnik Mladi planinec, poravnana članarina PZS za tekoče leto 2021 in seveda obilo dobre volje in planinske vneme. Članarino lahko poravnate preko spleta: https://clanarina.pzs.si/ ali na sedežu Planinskega društva Slovenska Bistrica vsako sredo od 16.00 do 18.00 (Partizanska ulica 1, Slovenska Bistrica).

Prijavnice zbiram do 14. 10. 2021.

V primeru slabega vremena staršem prijavljenih učencev pošljem sporočila o odpovedi izleta na mobilne telefone.

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 040 422 656 (Mihela)

Lep planinski pozdrav in vse dobro!

Učiteljica Mihela

 

Povezava do spletne prijavnice na izlet:     https://forms.office.com/r/gZFyhLSvhT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost