Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

V četrtek, 20.2. sta se predstavnici šolske skupnosti, Hana Kocen in Eva Dobnikar Klepec, udeležili 30. Medobčinskega otroškega parlamenta. Parlament je letos potekal na OŠ Šmartno na Pohorju.

Letošnja tema je bila Moja poklicna prihodnost. Učenci so v skupinah podrobno obdelali nekatere podteme, v drugem delu pa so na občini Slovenska Bistrica svoja razmišljanja predstavili tudi županu, dr. Ivanu Žagarju, predstavnici Zveze prijateljev mladine Maribor Korneliji Kavrin in ostalim zbranim.

Mladi parlamentarci so izpostavili željo po še večji predstavitvi (predvsem bolj neobičajnih) poklicev, želijo si tudi več prakse že v osnovni šoli. Poudarili so vlogo staršev, ki je pomembna, strinjali pa so se, da bi končna odločitev vendarle morala biti njihova, saj gre za njihovo prihodnost in ne prihodnost staršev. Ozrli so se tudi v prihodnost in opozorili na pomen zelenih poklicev in poklicev v tehnološkem sektorju. Na koncu razprave so izvedli glasovanje za predstavnike na regijskem parlamentu. Za predstavnike so bili izbrani Domen Hren (OŠ Oplotnica), Primož Potisk (OŠ Laporje) in Lij Krempl (OŠ pohorskega Odreda Slovenska Bistrica).

Vsem udeležencem gre pohvala za kulturen, konstruktiven in vzpodbuden dialog, kakršnega danes marsikje pogrešamo.

Mentorica šolske skupnosti: Veronika Frešer

Dostopnost