Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

V letošnjem šolskem letu je za učence od 6. do 9. razreda na voljo Prometni krožek, na katerem lahko opravijo kolesarski izpit. Namenjen je tistim, ki tega niso opravili v 5. razredu v okviru rednega programa pouka. 

Na urah teorije spoznavajo prometne predpise, na praktičnem delu se preizkusijo v kolesarskem poligonu in cestni vožnji. Pomembno je, da učenci spoznajo in razumejo prometna pravila, prometne znake v cestnem prometu. Da razvijejo praktične sposobnosti za varno vožnjo v cestnem prometu, razumejo zveze med dogajanjem na cesti in predpisi, ki urejajo odnose med udeleženci v prometu in da zna pravilno presojati možnosti in omejitve kolesarja v prometu.

 Otrok do 14. leta ki nima opravljenega kolesarskega izpita, sme voziti kolo v cestnem prometu le v spremstvu polnoletne osebe, ki lahko ob upoštevanju prometnih razmer spremlja največ dva otroka. Uporaba kolesarske čelade je obvezna do 18 leta.

Vožnja z električnim skirojem je zakonsko dovoljena za otroke od 12. do 14 leta, če imajo s sabo kolesarsko izkaznico.

Za učence, ki nimajo opravljenega kolesarskega izpita (teoretični in praktični del skupaj) imajo v letošnjem šolskem letu možnost opravljanja izpita.

Ta bo potekal v okviru RaP – prometni krožek vsak četrtek od 13:40 do 14:30 ure v učilnici N11.

Učenci se bodo ponovno spoznali s cestno prometnimi predpisi, v spomladanskem času pa s praktično vožnjo.

Dostopnost