Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

DOBRODELNI KONCERT S SREČELOVOM

Na 2. osnovni šoli Slov. Bistrica smo se tudi letos odločili, da združimo prijetno s koristnim in organiziramo že tradicionalni dobrodelni koncert s srečelovom.

Tako smo v torek, 10. 12. 2019, v našo družbo povabili primorskega glasbenika Slavka Ivančića, ki je skupaj z našimi pevskimi zbori pričaral čudovito glasbeno popestritev.

Po koncertu je sledilo druženje v praznično odeti avli šole, kjer smo si ob toplem čaju in odličnih piškotih privoščili, da ustavimo čas, si namenimo tople besede in prijazen stisk roke. Sledil je srečelov z zanimivimi nagradami. Vse srečke so bile dobitne. Zelo ponosni smo, ker se je zopet potrdilo naše dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, kar dokazuje izjemen odziv pri zbiranju dobitkov. Zbrali smo okrog 900 dobitkov.

Izkupiček, ki je bil zbran na prireditvi s prostovoljnimi prispevki in s srečelovom, bo namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin, prav tako pa tudi ureditvi kotičkov na hodnikih naše šole, med katerimi ne bo manjkalo sedalnih vreč, mizic, taburejev, namiznih iger. Tako bomo učencem omogočili več druženja, hkrati pa bodo imeli priložnost odmore preživeti bolj prijetno in sproščeno.

Vodstvo šole, učenci in zaposleni na 2. osnovni šoli Slovenska Bistrica se iskreno zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so prispevali dobitke za srečelov in s tem omogočili finančna sredstva, ki jih bodo deležni vsi učenci. Posebna zahvala pa gre tudi našemu gostu Slavku Ivančiću, ki je dobrodelno in nesebično svoj dragoceni čas namenil prav nam. Prav tako se zahvaljujemo članicam aktiva kmečkih žena z Zgornje Ložnice, ki so nam razkrile svoje recepte in pomagale pri peki prazničnih piškotov, sedmošolcem in njihovim mentoricam za odlične eko izdelke in članom sveta staršev za njihovo stojnico.

Kot pravi Ivančić v svoji pesmi: Več kot daš, več imaš. Vse dobro, vse se vrne … Verjamemo, da se bo dobrota vrnila tudi vsem tistim, ki so na kakršni koli način pripomogli k uspešno izpeljanemu koncertu.

Pa še nekaj vtisov naših učenk o koncertu:

Lana, 6. b: »Koncert mi je bil zelo všeč, še posebej, ker sem čutila, da lahko tudi učenci delimo in prispevamo k dobrodelnosti. Vesela sem, da smo lahko tudi mi pomagali bodisi s pomočjo na čajanki bodisi s pripravo dvorane. V torkovem druženju mi je bilo toplo pri srcu – lepa pesem in pravljično okrašena šola sta »naredila svoje«.

Iza, 6. b: » Jaz sem bila vesela, da je prireditev dobro uspela in da smo prodali vse srečke. Komaj čakam na nove šolske kotičke.«

Lina, 6. b: »Meni je osebno bilo najbolj toplo pri srcu, ko je Slavko Ivančić zapel z Ano Evo pesem Lepo je deliti. V telovadnici sem tisti hip začutila, kako je njuno petje ustvarilo med gledalci neko harmonijo, povezavo, toplino.«

 

Besedilo: Novinarski krožek 2. OŠ

Fotografija: Aleš Brezočnik

 

Dostopnost