Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

V prejšnjem tednu smo posebno pozornost namenili tudi prometni varnosti, namreč med šolskim letom na cestah srečujemo otroke veliko pogosteje kot med počitnicami in mnogi izmed njih se v šolo podajo prvič. Skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti in ne poznajo nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolski poti in v vsakdanjem prometu, je izredno pomembna. Da se učenci seznanijo, kako se varno obnašati na poti v in iz šole, vsakoletno poskrbimo na naši šoli tako, da izvedemo namenski dan, ki je namenjen prav tem vsebinam. 

Vsako leto povabimo na ta dan tudi gosta, ki je doživel nesrečo bodisi v prometu bodisi pri kakšnem športu, da učencem pripoveduje svojo življenjsko zgodbo in jih opozori, da je življenje zelo nepredvidljivo, včasih tudi zelo nepravično. Letos smo gostili Aleša Sečnika, ki se je kot 14-letni fant poškodoval pri smučanju. Kljub težki poškodbi in dolgoletnemu okrevanju ostaja pozitiven in uživa v življenju. 

Z njim sta se pogovarjali Alja Marič in Kim Prosenjak, učenki novinarskega krožka. Prisluhnite, kaj jima je gospod Aleš povedal.

Mentorica: Katja Leva 

 

 

Dostopnost