Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

V sredo, 30. 9. 2020, so učenci od 6. do 9. razreda imeli malo drugačen športni dan. Izvedli smo orientacijski pohod ob podpori aplikacije.

Učenci so se zjutraj zbrali v skupinah pred šolo, kjer so dobili navodila, kako si naložijo aplikacijo, na kaj morajo biti na pohodu pozorni. Skupina si je izbrala vodjo, si dodelila izvirno ime ter se v spremstvu učitelja podala na pot. Na poti so spoznavali zanimivosti in reševali izzive različnih predmetnih področij, da so uspešno prišli do cilja. Svoje gibanje so lahko sproti preverjali s pomočjo GPS-a. Pot jih je vodila mimo doma starostnikov do Močeradove poti, preko Zg. Bistrice do Kovače vasi in nazaj v mesto, kjer so se skupine zbirale v mestnem parku.

Učenci so bili nad športnim dnevom navdušeni, saj so lahko s telefoni, ki jim pri rednem pouku niso dovoljeni oziroma dovoljeni le občasno kot učni pripomoček, sami prišli do cilja. Izpostavili so, da jim veliko pomeni, da so jim učitelji zaupali. Všeč jim je bilo, da so s skupinskim sodelovanjem, dobro voljo in z malo tekmovalnostjo prišli do cilja. Dali so pobudo, da se športni dan v takšni izvedbi ohrani tudi v prihodnje.

Da je organizacijo  vse dobro potekalo, se moramo zahvaliti učitelju športa Nevenu Ivetiću in računalničarju Luku Husuju.

Dostopnost