Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Na naši šoli strokovni delavci vsako leto skrbno načrtujemo dejavnosti ob tednu otroka, ki se odvija v začetku oktobra, da popestrimo njihov vsakdan. Tako so si letos učenci nabirali nova znanja in izkušnje preko namenskih dni, s sodelovanjem na različnih delavnicah, z obiski zunanjih ustanov ter s športnimi aktivnostmi.

V sredo je bil za učence prve triade kulturni dan, zato so si na Ptuju ogledali lutkovno predstavo, ki je učencem podala globoko sporočilo – če si nekaj želiš, moraš pri tem vztrajati in ne obupati, čeprav naletiš na ovire. Ostali oddelki so imeli športni dan, nekateri so se podali na pohod, drugi so imeli skupinske igre na stadionu.

V četrtek je bil organiziran športni dan za prvo in drugo triado. Podali so se raziskovati bližnjo in širšo okolico šole, medtem ko so višji razredi imeli namenski dan ZDRAVA ŠOLA.

V petek se je izvajal namenski dan VARNO V PROMETU. Gostili smo dva parakolesarja, Primoža Jeraliča in Anko Vesel, invalida, ki premikata meje v športih za invalide. Učencem sta sporočila globoko mislil, ki jim je ostala v srcih – nič ni nemogoče. Še veliko dejavnosti pa je potekalo znotraj posameznih razredov. Mlajši otroci so si zraven prinesli najljubšo igračo, starejši pa so si pri posameznih urah lahko ogledali filme, spet drugi pa so čas izkoristili za druženje ob družabnih igrah. Tudi peka kostanjev ni manjkala.

Prav poseben teden pa je zagotovo bil za prvošolčke, saj so bili v tednu otroka sprejeti v šolsko skupnost. 9. b je obiskal 1. a razred, kjer so v začetku druženja skupaj zapeli pesem. Sledila je razlaga starejših učencev, kaj je šolska skupnost in katere dolžnosti opravljajo na srečanjih. Sledila je svečana obljuba prvošolcev, da bodo vestno spoštovali šolska pravila ter se pridno učili. V znak prijateljstva so devetošolci podarili prvošolcem zapestnico. Sledilo je sproščeno druženje ob družabnih igrah.

V oddelku 1. b so sprejem opravili učenci 9. a, nato pa so se družili v telovadnici ob športnih igrah.

Posebno doživetje je bilo za prvošolce tudi druženje z vrtčevskimi otroki, ko so skupaj v knjižnici prebirali pravljico in si izmenjali darilce.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli, da so naši učenci preživeli prijeten teden.

Novinarski krožek 2. osnovne šole

Dostopnost