Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

A male glave rastejo vneto,

prerastejo z letom male rokave,

male težave, male besede, male stezice …

Nekoč je majhnega konec.

In napoči veliko.

                          (Tone Pavček)

Začetek šolskega leta, prvi šolski dan, prvič v prvi razred, prvič za šolske klopi, prvič trije oddelki in še bi lahko naštevali vse «velike« dogodke, ki so vplivali na to, da je našim prvošolcem, v torek, 1. septembra, srce hitreje bilo. Pa ne le njim, tudi nam učiteljem, staršem, vodstvu šole.

Zaradi trenutnih razmer in danih priporočil NIJZ smo malo prestrašeno pričakovali prvi šolski dan, a hkrati smo se ga izredno veselili, saj nas je »dajala radovednost«, kdo vse bo prvič stopil v naš »hram učenosti«. Generacija 2020/2021 je prav gotovo za našo šolo posebna generacija, saj imamo prvič tri oddelke prvega razreda, skupno 60 prvošolcev.

Prvošolčki so izredno pogumno stopili v šolo. Poslušali so dobrodošlico gospe ravnateljice, spoznali svojo razredničarko in drugo strokovno delavko ter že samostojno odkorakali v razred.

Dragi prvošolčki! Poskrbeli bomo, da vam bo med nami lepo, pomagali vam bomo, če česa ne boste zmogli. Želimo si, da postanemo ena velika vedoželjna družina. Dobrodošli!

Dostopnost