Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

2. osnovna šola Slovenska Bistrica že četrto leto uspešno sodeluje v projektu Z USTVARJALNOSTJO IN INOVATIVNOSTJO DO PODJETNOSTI. Tudi letos smo izvedli dvodnevni »start up maraton« za učence 7. in 9. razreda. Letošnja tema je bila izboljšanje počutja prvošolcev na šoli. S pomočjo tehnike Canvas so razmišljali in razvijali idejo, kako bi prostor pred učilnicama prvega razreda opremili, da bi se prvošolci bolje počutili.

Učili so se, kako svojo idejo predstaviti in kako javno nastopati. Učenci, razdeljeni v skupine, so te ideje predstavili pred komisijo. Najboljše skupine so bile nagrajene, njihove zamisli pa bomo uresničili. Na obisk smo povabili tudi uspešno podjetnico Aleško Kvas iz Slov. Bistrice, ki je na zanimiv način predstavila svojo poklicno pot in pot do uspeha.

Vtisi učencev: Večina učencev je že večkrat sodelovala v projektu. Povedali so, da bodo lahko praktično uporabili veščine sodelovanja, izdelave predstavitev in nastopanja.  Všeč jim je bilo, da so bili lahko pri delu ustvarjalni.

 

 

 

 

 

Dostopnost