Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Na 2. OŠ Slovenska Bistrica smo se ponovno pridružili dnevu sajenja dreves, ki se tradicionalno odvija 21. septembra. Naše okolje je za nas zelo pomembno. Ne samo lokalno, ampak tudi globalno. Čas je, da se na okolje osredotočimo takoj. Drevesa, ki jih sadimo, so del velike akcije Sadi in skrbi za mir.
Drevo je za nas simbol. Najprej nas spominja na naravo, pomen podnebja in varstvo okolja. Prav tako simbolizira naše sodelovanje med šolami in skupnostmi po vsem svetu. Živimo v različnih kulturah, vendar moramo ceniti bogastvo vsake posebej. Spoštujmo pravice vsakogar, tudi narave in živali. Označimo ta drevesa kot drevesa miru in rastimo skupaj z našimi drevesi proti boljši prihodnosti.
Prav tako nas veseli, da smo ta dan izkoristili za druženje. Prvošolci so dobili svoje »velike« prijatelje iz 9. razreda, ki so jih na ta dan slavnostno sprejeli v šolsko skupnost. Skupaj so ob šolskem igrišču posadili rdeči javor in si izmenjali simbolična darilca, ki jim bodo zagotovo ostala v spominu. Verjamemo, da se bodo večkrat ustavili pri njihovem drevesu, ga opazovali v različnih letnih časih, čez nekaj let pa v njegovi prijetni senci morda prebrali knjigo, poklepetali s prijatelji ali pa se le spočili. Prvošolci, prijetno počutje vam želimo na 2. OŠ Slovenska Bistrica in iskreno dobrodošli med nami.

Tanja Keber

Dostopnost