Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Prejšnji teden, od 27. 3. do 29. 3., je pri nas gostovalo 13 učencev iz kraja Zlatar Bistrica ter dve njihovi učiteljici. Izkušnja je bila za našo šola prva in zato toliko bolj dragocena. Organizacija je zahtevala kar nekaj truda in volje, timskega dela ter uspešnega sodelovanja s starši naših učencev.

Starši, še enkrat hvala.

Pri nas so učenci preživeli tri dni. Prvi dan mobilnosti je bil namenjen sprejemu gostujoče šole in medsebojnemu spoznavanju učencev in učiteljev spremljevalcev. Učenci so predstavili svoje šole, mesta in države. Po kosilu smo se peš odpravili po mestu Slovenska Bistrica.

Drugi dan so učenci v šolski knjižnici prebirali Shakespearovo besedilo Romeo in Julija v angleškem, hrvaškem in slovenskem jeziku. Po različnih aktivnostih, ki so jih pripravile učiteljice in knjižničarka, so učenci nato v dvojicah v programu Canva izdelali stripe različnih prizorov iz besedila Romeo in Julija. Nastal je čudovit strip o Romeo in Juliji v angleškem, hrvaškem in slovenskem jeziku. Dan smo zaključili s pomladnim plesom, ki so ga organizirali devetošolci. Plesalo se je na različno glasbo in ples nas je še bolj povezal.

Tretji dan, zadnji dan obiska, so učenci s Hrvaške sodelovali pri pouku zgodovine, angleščine in slovenščine. Pri uri slovenščine so učenci prebirali odlomek iz knjige Skrivni dnevnik Jadrana Krta. Učiteljice so pripravile različne bralne aktivnosti v angleškem, hrvaškem in slovenskem jeziku. Učenci so se marsikaj naučili. Na koncu so v knjižnici zapisali svoje dnevnike o treh dneh bivanja v Sloveniji in jih tudi ilustrirali.

Sledila je še podelitev potrdil o udeležbi. Vsi smo bili navdušeni, veseli. Še posebej težko so se od svojih novih prijateljev poslovili učenci.

Zahvaljujemo se staršem gostiteljem, učencem gostiteljem, vsem učiteljem 2. OŠ Slovenska Bistrica, predvsem pa vodstvu šole. Skupaj smo poskrbeli, da so se naši gosti zelo dobro počutili pri nas.

Erasmus+ Bogati življenja, širi obzorja.

Vodja projekta Erasmus+ na šoli: Natalija Kaučič

Dostopnost