Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

V torek smo ob dnevu šole izvedli namenski dan Varno v prometu. Gostili smo gosta Janeza Hudeja, paraplegika, ki je učencem predstavil svojo težko življenjsko zgodbo.

Kot 18-letni fant, poln življenja in radovednosti, se je kljub prepovedi staršev sedel na bratov tehnično neizpraven motor ter se brez čelade odpeljal na svojo zadnjo vožnjo. Bolj kot očetova prepoved ga je mamilo prijateljevo povabilo na “gostilniško” turnejo. Pozno zvečer, ko je bila že trdna tema, so se podali nazaj proti domu. Janez je ugotovil, da mu na motorju ne svetijo luči. S prijateljem se je dogovoril, da mu bodo od zadaj sledili in mu svetili, da se bo srečno pripeljal do doma. Vožnja ni trajala dolgo, ko je zapeljal s cestišča in nezavestno tam obležal naslednjih 14 ur, dokler ga niso našli gozdni delavci.

Ko se je prebudil v bolnišnici, je slišal besede, ki so mu za vedno spremenile življenje: “Fant, nikoli več ne boš hodil!” Zaradi poškodbe hrbtenjače je od takrat na invalidskem vozičku. Kako se je sprijaznil z usodo, s čim se je začel ukvarjati in kako živi danes, lahko izveste v intervjuju, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi.

Intervju

Dostopnost