
Jesen v gozdu
Drugošolci smo skupaj z otroki iz vrtca raziskovali bližnji gozd Črnec. Naučili smo se veliko novega o jeseni. S pomočjo slikovnega materiala smo ugotavljali, katere živali bivajo v gozdu in katere ne ter kako preživijo zimo. Opazovali smo naravo, imenovali drevesa in...

Tudi učenci so učitelji
V sklopu projekta Ljudske pripovedke Slovenije in Avstrije smo drugošolci obravnavali ljudsko pripovedko Blejsko jezero. Petošolci so nam v vlogi učiteljev priskočili na pomoč. Vsak izmed njih je pod svojim okriljem naučil odigrati eno skupino predstavo s senčnimi...

Rekreativni odmor za “kislo” vreme
Med slabim vremenom pa rekreativni odmor izkoristimo za krepitev malih sivih celic.
Tradicionalni slovenski zajtrk
Ob dnevu slovenske hrane smo v petek, 18. 11. 2022, na šoli izvedli tradicionalni slovenski zajtrk. Učencem smo za zajtrk ponudili tradicionalna živila slovenskega porekla, kot so domači kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Na jedilniku smo imeli tudi tradicionalno...
Zdrava prehrana
V sredo, 16. 11. 2022, so imeli četrtošolci naravoslovni dan o zdravem življenju, v okviru katerega so spoznavali tudi zdravo prehrano. V gospodinjski učilnici so si ob spoznavanju piramide zdrave prehrane pripravili in pokušali zdravo malico. Skutni in tunin namaz so...
Tekmovanje iz logike
V letošnjih tekmovanjih iz logike so sodelovali učenci od 6. do 9. razreda. Izmed 36 tekmovalcev si je na šolskem tekmovanju 17 udeležencev priborilo bronasto priznanje. Seznam prejemnikov priznanj si lahko ogledate na tej povezavi. Na državnem tekmovanju pa sta...

Vabilo

Končno spet bralna noč
Na 2. osnovni šoli Slovenska Bistrica se zavedamo, kako pomembno je branje. V ta namen organiziramo veliko dejavnosti, povezanih prav z branjem. Veseli nas, da smo lahko letos ponovno organizirali bralno noč za učence 8. in 9. razreda. Tako smo združili prijetno s...
Obvestilo: TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK je osrednji dogodek DNEVA SLOVENSKE HRANE, ki ga obeležujemo 3. petek v mesecu novembru. Tudi na šoli ga bomo letos izvedli v petek, 18. novembra 2022, ko bomo učencem za zajtrk ponudili tradicionalna živila slovenskega porekla, kot so...

POTOVANJE ZA DOSEGANJE LASTNE ODLIČNOSTI
Do konca šolskega leta je še osem mesecev in prav skozi toliko vrednot nas vodi pedagog Jani Prgić v knjigi NA POTI K ODLIČNOSTI. V podaljšanem bivanju bomo učencem vsak mesec približali življenjske vrednote, ki jih bodo spodbujale in jim pomagale, da bodo lažje...