Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

V torek 13. 05. je na osnovni šoli Pohorskega odreda Slovenska Bistrica potekala 16. Otroška varnostna olimpijada. Našo šolo so uspešno zastopale ekipe sestavljene iz učencev 4.a, 4.b in 4.c razreda. Namen tekmovanje je spoznavanje pravil in ukrepov za preprečevanje negativnih varnostnih pojavov in odpravljanja njihovih vzrokov ter posledic. Ekipo sestavlja 10 učencev, ki se pomerijo v štirih različnih igrah in področja varnosti, poznavanja simbolov, gasilke in kolesarske igre. 

V prvi igri so se učenci pomerili v igri ” Človek ne jezi se “, kjer so morali za prehod v polju odgovarjat na različna vprašanja. V drugi igri so učenci morali čim hitreje sestaviti logotipe interventnih služb (policija, gasilci, civilna zaščita, reševalci). V tretji igri so se pomerili v kolesarskem poligonu, kjer so morali pravilen odgovor pripeljati na cilj. Četrta igra je bila namenjena zbiranju vode, kjer so kot gasilci s pomočjo gasilske brentače poskusili napolniti svoje vedro.

Na tekmovanju so se predstavile posamezne službe za pomoč in reševanje. Policisti so pokazali svoj kombi za nadzor prometa, terena in dokumentov, predstavila se je policijska konjenica iz Maribora, enota civilne zaščite. Gasilci iz GPD Zgornja Bistrica so pripeljali na ogled svoje novo vozilo, ki so ga prejeli pred enim mesecem. 

Naši učenci so osvojili 8. in 14. mesto. Vsem nastopajočim iskrene čestitke za nastop.

Dostopnost