Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Danes je bil za mlade bralce poseben dan, saj so bili nagrajeni z izvrstno prireditvijo.

Zaključna prireditev bralne značke je namenjena tistim učencem, ki so v tekočem šolskem letu uspešno zaključili bralno sezono. Da bralce nagradimo za zvesto branje, vsako leto na prireditev povabimo nekoga, ki nam daje pesmi, zgodbe, pravljice, skozi katere potujemo v svet domišljije. Letos smo v goste povabili pisateljico Natašo Konc Lorenzutti.

Srečanje z gospo Lorenzutti je potekalo v dveh delih. Najprej se je predstavila mlajšim učencem, nato še učencem od 5. razreda dalje. V kulturni program so nas z odlično dramatizacijo popeljali učenci 3. razreda, s prijetnim glasom pa sta prireditev povezovali Vita in Tinkara, učenki 7. a.

Pisateljica je opisala svoje delo, predstavila svoje knjige, nato pa učencem pripovedovala basni. S toplim glasom, zanimivim pripovedovanjem in izbranimi besedami je uspela v dvorani pričarati popolno tišino.

Gospa Lorenzutti je ob zaključku prireditve podelila priznanja zlatim bralcem, tistim devetošolcem, ki so vsa leta osvojili bralno značko in bili zvesti knjigi. Teh je bilo letos 16. Pisateljica jim je zaželela obilo dobrega in prijetnega branja, ki naj traja skozi vsa obdobja njihovega življenje.

Srečanje z ustvarjalko je bilo prisrčno in doživeto, zato iskrena hvala gospe Lorenzutti za obisk ter hvala gospe Jožici Pongračič, naši knjižničarki, za odlično organizirano prireditev ter za vsakoletni vrhunski izbor gosta. Hvala tudi vsem nastopajočim učencem in njihovim mentorjem.

Čestitke vsem »značkarjem« za osvojeno priznanje, hkrati pa vas vabimo, da se v novem šolskem letu zopet podate v svet branja.

Besedilo: novinarski krožek 2. osnovne šole Slov. Bistrica

 

Dostopnost