Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Mladi planinci smo se tokrat odpravili na jugozahod naše dežele. Odkrivali smo prisrčne kraje med katerimi se bohoti gorovje Vremščice. Veliko Vremščico smo osvojili po poti znanega slovenskega pisatelja, psihiatra in urednika Bogomirja Magajne. Pokrajina in njeni ljudje so nam na stežaj odprli vrata in nas gostoljubno sprejeli.

Najprej nas je avtorica poti, planinska vodnica in domačinka gospa Mirjam Frankovič Franetič na izhodišču v Famljah seznanila s potekom poti. Pripovedovala nam je pravljico o Brkonji Čeljustniku, to je lik iz Magajnovega dela za otroke, ki je upodobljen na znaku za literarno pot in pohodnike vodi, da ne zaidejo. Predstavlja dobrodušnega divjega moža z dolgimi belimi brki, ki je rad pomagal ljudem.

Narava nas je posrkala vase. Stopali smo skozi različne gozdne vrste, ki so se prelivale iz ene v drugo. Borovci so nam postregli z odejo storžev, leske so nam s svojimi upognjenimi debli zgradile zanimiv tunel, gabri in bukve pa so nas presunili z lepoto in nam nudili prijetno senco. Na vrhu nas je pričakal prekrasen razgled na eni strani do morja in na drugi strani do Nanoške planote. Sonce nas je žgečkalo in dobre volje med nami ni manjkalo.

Prijetno utrujeni in polni nepozabnih vtisov smo se vrnili domov in veselimo se novih prihajajočih vzponov.

ov gozd

Dostopnost