Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

V petek, 23. februarja, je na osnovni šoli Kajetana Koviča v Poljčanah potekal 34. medobčinski otroški parlament. Tudi v letošnjem šolskem letu je bila tema Duševno zdravje otrok in mladostnikov. Našo šolo sta na parlamentu zastopala Tinkara Čurin, 9.a in Rene Cizelj, 9.b.

Učenci so dopoldne preživeli ustvarjalno; v športni, tehnični, računalniški, bralni in kemijsko-naravoslovni delavnici. Na skupnem delu so učenci predstavili svoje občutke, spoznanja in izkušnje v posameznih delavnicah. Za zaključek dneva so učenci razpravljali o trditvah na temo počutja, sprejetosti in medsebojne komunikacije.

V razpravo so se vključili številni učenci, debata je potekala v spoštljivem, zrelem vzdušju. Izpostavili so konkretne primere in razpravljali o možnih rešitvah. Večina je bila mnenja, da duševno zdravje otrok in mladostnikov najbolj ogrožajo socialna omrežja, ki pogosto prikazujejo izkrivljeno sliko sveta. Zato je pomembno, da se mladi o tem pogovarjajo in da poznajo načine in vire pomoči, ki jim pomagajo krepiti njihovo samopodobo in občutek lastne vrednosti.

Dostopnost