Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

DESTINATION LONDON

Letošnjega zaključka šolskega leta smo se osmošolci in devetošolci 2. osnovne šole Slovenska Bistrica še posebej veselili, saj nas je junija čakal izlet v London.

V Londonu smo si ogledali številne znamenitosti. Sprehodili smo se mimo kraljeve palače, nakupovali v Camden Town-u in na Oxford Street-u , občudovali umetnine v muzejih in galerijah, si ogledali mesto s ptičje perspektive na London Eye-u, odšli na izlet z ladjico po reki Temzi ter se fotografirali z mnogimi slavnimi osebami v muzeju voščenih lutk. Za nekaj časa sta se nam v mestu pridružila lokalna vodnika, ki sta nam zaupala marsikatero londonsko skrivnost.

Marsikdo izmed nas je bil prvič tako daleč od doma. Zahvala za to, da smo bili brez skrbi, in da je vse potekalo po načrtih, gre učiteljicam spremljevalkam in ravnateljici, ter izkušenima, dobrovoljnima vodičema Željku in Klavdiju iz agencije LTA.

London nam bo ostal v spominu tudi zato, ker smo ga doživeli s sošolci. Spletle so se nove prijateljske vezi med neformalnim, a vendar zanimivim učenjem.

Najbolj všeč mi je bil ogled mesta z London Eye.
Prej sem mesto videl iz tal, pogled nanj iz ptičje perspektive pa me je povsem prevzel.  (Luka R., 9.b)

Zelo sem vesel, da sem imel priložnost obiskati London z nekaterimi sošolci, tik ob zaključku osnovne šole. (Mai P., 9.b)

Najboljše je bilo, ko smo se vozili z dvonadstropnim avtobusom. (Alja&Klementina, 9.a)


V Londonu mi je bilo všeč, da smo se s sošolci in sošolkami še bolj povezali in se zabavali. Prav tako je nastalo veliko spominov, ki si jih bomo zapomnili za vse življenje. Vse je bilo top, samo malo preveč smo hodili. (Ana K., 8.b)

 

V Londonu so velike stavbe in tudi gneča, saj je to veliko mesto. Ljudje so zelo prijazni, če pa se v gneči v koga zaletiš, pa znajo biti zelo jezni. Ogledali smo si veliko znamenitosti in tudi par muzejev, vozili smo se s podzemno železnico, kar mi je bilo zelo všeč. (Anej M, 8.b)

 

Všeč so mi bili muzeji v katere smo šli, saj so bili zelo zanimivi. Zanimiva je bila tudi vožnja z London Eye in ladjico. (Ana S., 8.b).

 

Zelo mi je bilo všeč, da smo šli v London. To je bil eden prvih takšnih dogodkov, ki jih je organizirala naša šola. Videli smo veliko znamenitosti, se pogovarjali z »native speaker-ji«, tudi hotel je bil udoben. Smo zelo uživali. (Žiga G., 8.b)

Izlet v London ni bil le poučen, temveč tudi zelo zabaven. Spremljevalci so bili prijetni, za nas je bilo odlično poskrbljeno in program je bil pester. (Eva D.K., 8.b)

Izlet v London si bom zapomnila pod naslovom: »JEJ, PIJ, PAZI NA OSEBNE STVARI in NE SPI.« (Hana H., 8.b)

 

 

 

Dostopnost