Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

VABILO NA PLANINSKI IZLET NA TRDINOV VRH (1178 m)

 

Vljudno Vas vabimo, da se nam pridružite na planinskem pohodu na Trdinov vrh, ki bo v soboto, 19. 5. 2019. Odhod bo izpred 2. osnovne šole Slovenska Bistrica ob 7.30 uri.

 

Dostop:

Iz Novega Mesta ali Otočca se zapeljemo v vas Velike Brusnice. Naprej sledimo cesti proti vasi Gabrje. V centru vasi Gabrje (takoj za gostilno) pridemo na križišče, kjer nadaljujemo naravnost v smeri Šumeči potok (ime ulice). Na koncu ulice bomo opazili večje parkirišče in ob njem kažipote za Gorjance.

 

Pohod:

Iz Gaberja se bomo povzpeli do Planinskega doma pri Gospodični (822 m), nato se bomo podali po učni poti Trdinov vrh. Pot je od planinskega doma speljana na Trdinov vrh, nato nas pelje proti cesti, kolovozu, pešpoti, skozi gozd, čez travnik

Zemljevid si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://www.hribi.net/zemljevid_poti.asp?id=471

 

Hoja: cca. 2 uri v eno smer  Prevoz: osebni avtomobili   Malica: iz nahrbtnika (lahko si kupite topel obrok v planinskem domu)

 

Potrebna oprema: pohodni čevlji najbolje planinski, topla oblačila – več plasti, trak ali kapa, rokavice, topla jakna, zdravstvena izkaznica, dnevnik Mladi planinec, poravnana članarina za tekoče leto 2019 in seveda obilo dobre volje in planinske vneme.

 

Prijavnice zbiramo do 16. 5. 2019.

 

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 040 422 656 (Mihela)

 

Dostopnost