Nahajate se tukaj

VABILO NA PLANINSKI IZLET NA TRDINOV VRH (1178 m)

Vljudno Vas vabimo, da se nam pridružite na planinskem pohodu na Trdinov vrh, ki bo v nedeljo,

24. 3. 2019. Odhod bo izpred 2. osnovne šole Slovenska Bistrica ob 7.30 uri.

 

Dostop:

Iz Novega mesta ali Otočca se zapeljemo v vas Velike Brusnice. Naprej sledimo cesti proti vasi Gabrje. V centru vasi Gabrje (takoj za gostilno) pridemo na križišče, kjer nadaljujemo naravnost v smeri Šumeči potok (ime ulice). Na koncu ulice bomo opazili večje parkirišče in ob njem kažipote za Gorjance.

 

Pohod:

Iz vasi Gaberje se bomo povzpeli do Planinskega doma pri Gospodični (822 m), nato se bomo podali po učni poti Trdinov vrh. Pot nas vodi od studenca Gospodična preko Trdinovega vrha, Miklavža, Krvavega kamna nazaj do planinskega doma. Speljana je po cesti, kolovozu, skozi gozd in čez travnik. Velja za lahko planinsko markirano pot.

 

Zemljevid si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://issuu.com/gospodicna/docs/trdinova_ucna_pot?layout=http%253A%252F%252Fskin.issuu.com%252Fv%252Flight%252Flayout.xml&showFlipBtn=true

 

Hoja: cca. 4 ure   Prevoz: osebni avtomobili   Malica: iz nahrbtnika (lahko si kupite topel obrok v planinskem domu)

 

Potrebna oprema: pohodni čevlji, najbolje planinski, topla oblačila v več plasteh, kapa, rokavice, zdravstvena izkaznica, dnevnik Mladi planinec, poravnana članarina za tekoče leto 2019 in seveda obilo dobre volje in planinske vneme.

 

Prijavnice zbiramo do 20. 3. 2019.

 

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 040 422 656 (Mihela)

Povezave

 
safešolsko sadje

Prijava

Copyright © 2013. Gostovanje in izdelava PROKAD.